Upplev historisk kultur i Valletta!

Dags för ett restips! Vi på WBE Travel tipsar om Valletta, Malta – den minsta huvudstaden i EU.

Upplev historisk kultur i Valletta!

Valletta – välkommen till Maltas mittpunkt.

Mitt i medelhavet hittar vi denna lilla ö, med en mycket mindre huvudstad. I Valetta bor det cirka 5 900 personer och utgör den minsta huvudstaden i EU. Valletta är på så sätt väldigt gångvänligt och fylld med små barer, restauranger och caféer i de myllrande gränderna.

Så, vad jag kan göra i Valletta?

Valletta är välkänt för sin historia. Här listar vi några av sevärdheterna du absolut inte får missa!

1. Besök St. John’s Co-Cathedral

En av deras mest kända katedraler St. John’s Co-Cathedral i centrala Valetta. Katedralen byggdes klart 1578 och är mest känd för sin målning gjord av Michelangelo Merisi da Caravaggio. Målningen är den största av Caravaggios verk och den enda som är signerad av honom själv.

 

2. Ta en båttur från Grand Harbour

När du befinner dig så nära medelhavet är det näst intill möjligt att inte njuta av vattnet. Vallettas ”Grand Harbour” är en så kallad naturlig hamn som är ovanligt djup och därför innehåller många sorters båtar. Härifrån har du möjligheten att hyra en katamaran eller en motorbåt, uppleva havet och öns vackra kust.

 

Tips! Besök ön Comino och se ”Blue Lagoon”. Här kan du njuta av kristallklart vatten som är perfekt för snorkling och undervattensfotografering.

 

3. Besök närliggande städer

Är du sugen på en kort utflykt passar det perfekt att åka till Mdina. Efter en 20 minuters bussresa har du färdats över 500 år bakåt i tiden. Medeltidsstaden Mdina är helt bilfri vilket gett den smeknamnet ”Den tysta staden”.

Här kan du njuta av stadens historia i form av arkitektur, katedraler och museer. För den som älskar mat finns populära restauranger med otroliga utsikter varav några är Fontanella Tea Garden, Bacchus och The Medina Restaurant.

 

Tips! Är du ett Game of Thrones-fan? Mdina användes i säsong 1 som seriens fiktiva huvudstad King’s Landing.

Birgu, en av ”The Three Cities of Malta” är en annan stad som du kan besöka. Här har du en ovanlig typ av sightseeing kallad ”Rolling Geeks”. Med en elektrisk golfbil som du själv kör blir du guidad genom GPS runt i de äldsta kvarteren i Birgu.

 

 

Res till Valletta med WBE Travel

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event, företagsresor och konferenser.

 

Är du intresserad av att boka en resa till Valletta i Malta med WBE Travel? Välkommen att kontakta oss!