Upplev Spanska solkusten!

Dags för ett restips! Vi på WBE Travel tipsar om Spanska solkusten, även kallat Costa del Sol.

Upplev Spanska solkusten!

Så, vad kan man då göra på Spanska solkusten?

Spanska solkusten är en del av Andalusiens kustremsa och sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. För många besökare är Malaga stad och Marbella det självklara målet eftersom du flyger till Malaga.

Skidsemestra över dagen

Befinner du dig i Malaga eller Marbella kan du göra en dagstur till Granada och till Sierra Nevada. Här kan du åka skidor så långt som ända in i april månad, vilket är den perfekta upplevelsen för dig som tycker om att vara aktiv och gärna utforskar.

Åker du inte skidor? Då kan du spendera en dag i Granada och utforska vackra Alhambra i stället. Här finns helt enkelt något för alla!

Costa del Golf – perfekt för golfaren

Costa del Golf.

Kuststräckan benämns idag även som Costa del Golf, på grund av det stora antalet golfbanor som finns att upptäcka. Södra Spanien har alltid varit ett populärt golfmål då Andalusien har över hundra golfbanor där Marbella är hjärtat i allting.

Stränder utöver det vanliga

För den aktiva passar det sig perfekt att göra vattenaktiviteter längst kustremsan, såsom en tur med katamaran ute på havet. Längst hela kustremsan kan du uppleva maten, vinet och de vackra stränderna.

I Marbella och Malaga kan du enkelt hyra cyklar för att ta dig fram längst stränderna. Stanna längst vägen för ett svalkande bad eller en glass, för att sedan cykla vidare till en tapasbar för att uppleva den spanska maten.

3 städer att upptäcka

1. Nerja – för dig som vill njuta av lugnet

Nerja.

Är du ute efter ett en lugnare upplevelse? Då bör du upptäcka Nerja. Här får de bosatta inte bygga hus som är högre än 3 våningar, vilket leder till en mer bykänsla – snarare än storstad.

Stränderna är precis lika vackra som på andra sidan Malaga men här är turistantalet färre vilket gör tempot något lugnare. Tack vare ett mikroklimat åt båda hållen är det varmt länge på höstarna och tidigt på vårarna.

2. Marbella – njut av en unik och exklusiv atmosfär

Puerto Banus, Marbella.

För att komma till Marbella flyger du till Malaga för att sedan ta buss, bil eller taxi därifrån till Marbella. Resan från flygplatsen tar ungefär 40 minuter.

I gamla stan kan du strosa runt bland trånga gränder och mysiga små torg. Du har alltid nära till ett lokalt café eller en mysig tapasrestaurang i Marbella. För den som tycker om shopping finns små butiker att kika in i, med allt från inredning och smycken till kläder och skor.

Vad sägs om att äta samtidigt som du tittar ut över glammiga lustjakter? Marbella är det perfekta stället för dig som älskar lyx, för här kostar det att ligga på topp! En av de lyxigare hamnarna är Sotogrande, med sina över tusen båtplatser för båtar från 8 till 50 meter.

3. Malaga – staden som erbjuder något för alla

Den allra bästa tiden att besöka Malaga är på våren när bland annat mandel- och körsbärsträden blommar. Även hösten är fantastisk för att uppleva Malaga, då temperaturen i såväl havet som poolen är varm och behaglig. Sommaren är varm och skön men kan innebära en större mängd turister i staden. Vill du ha en lite lugnare omgivning kan därför våren eller hösten vara ett perfekt tillfälle.

Staden omges av berg och ligger i en vacker dal, precis vid Medelhavets kant.

Är du matnyfiken? Perfekt! Då är Malaga staden för dig med sitt enorma restaurangutbud. Med sitt stora antal vingårdar i närheten kan du dessutom gå på vinprovning tillsammans med någon du tycker om.

För den sportintresserade lockar Malaga CF med hemmamatcher på Estadio La Roselada. Och för den som vill sola och bada finns Playa de la Malagueta med kilometervis av kritvit strand.

Res med WBE Travel

Antequera.

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event, företagsresor och konferenser.

Är du intresserad av att boka en resa till Spanska solkusten med WBE Travel? Välkommen att kontakta oss!