Upplev Svenska Lappland i vinter!

Dags för ett restips! Vi på WBE Travel tipsar om Lappland – Sveriges största landskap.

Upplev Svenska Lappland i vinter!

Lappland – Sveriges största landskap

Landskapet som ligger längst upp i Sverige, som gränsar till både Norge och Finland och utgör en fjärdedel av Sveriges yta. Välkommen till vårt lands största landskap: Lappland!

Det idylliska vinterlandskapet

Spendera ett par dagar i norra Lappland under perioden november till mars och ta chansen att se norrsken, åka hundspann och besöka ishotellet i Jukkasjärvi. Alltså, den perfekta resan för att stärka gruppdynamiken eller påbörja det kommande året med en upplevelsefylld kick-off.

3 platser att upptäcka i Lappland

Efter en och en halv timmes flygresa från Stockholm befinner du dig i vackra Kiruna, som också är utgångspunkten för våra favoritstäder och aktiviteter i norra Lappland. Vi listar dem här:

1. Abisko – norrsken, vandring och skotersafari

Drygt en timmes resa från Kiruna i västlig riktning hittar du underbara Abisko. En gammal tunnelbyggarby som naturligt uppkom under tiden som Malmbanan byggdes genom berget Nuolja.

WBE Travel anordnar företags-, grupp- och eventresor.

Denna by är en av världens bästa platser för att se norrsken. Vi rekommenderar att du antingen går på en spektakulär norrskensvandring i Abisko Nationalpark. Eller ser miraklet bekvämt från STF Aurora Sky Station, medan du äter en trerättersmiddag.

WBE Travel anordnar företags-, grupp- och eventresor.

Tips! För den lite mer äventyrslystna som vill uppleva landskapet på dagtid finns skotersafari. Du med B-körkort får köra tillsammans med en guide en adrenalinfylld upplevelse av Abisko Nationalparks fulla skönhet.

2. Jukkasjärvi & Icehotel– isskulpturer, isbarer och bara vanlig is

WBE Travel anordnar företags-, grupp- och eventresor.

Ungefär 20 minuter i östlig riktning från Kiruna hittar du Jukkasjärvi. Tätorten är mest känt för sitt ishotell som lockar över 50 000 gäster årligen. Här upplever du konst i norra Sveriges främst form: is. De två ton tunga isblocken som skapar hotellets väggar och tak skördas ur Torne Älv. Skulpturerna som finns i rummen tas fram av konstnärer som reser hit från hela världen.

WBE Travel anordnar företags-, grupp- och eventresor.

Att bo en natt på Ishotellet i Jukkasjärvi är ett måste när man är i området! Vill ni stanna fler dagar rekommenderar hotellet att man bokar en natt i ett isrum och resten av tiden i deras vanliga rum.

Missa inte! Förutom att delar av hotellet är uppbyggt av is finns även Icebar by Icechotel. I isbaren (som även den är byggd av is) kan du dricka drinkar ur isglas, medan du sitter på en isstol vid ett isbord. Ps. Glöm inte att klä dig varmt!

3. Kiruna – Kirunagruvan, hundspann och gatukäk

WBE Travel anordnar företags-, grupp- och eventresor.
FOTO: Kiruna Lappland/Tomas Utsi.

Besöker du Kiruna så rekommenderar vi att du besöker Kirunagruvan som är världens största underjordiska gruva för järnmalm. Under den guidade turen av visningsgruvan LKAB:s Visitor Centre (540 meter under marken) får du bland annat lära dig om hur gruvbrytningen och förädlingen går till mitt i den autentiska gruvmiljön.

WBE Travel anordnar företags-, grupp- och eventresor.

För den som vill spendera mer tid utomhus och njuta det lappländska landskapet är en tur med hundspann perfekt! Förutom att du får uppleva naturen i en svindlande hastighet utan att färdas med något motordrivet fordon, får du även umgås ett par timmar med vackra och starka hundar.

För den som aldrig åkt hundspann är den mest korrekta beskrivningen ”tystnad, stillhet och action”. Och är en upplevelse som du (enligt oss) måste göra minst en gång i livet.

Missa inte! Sveriges äldsta korvkiosk EMPES finns centralt i Kiruna. Varför inte ta ”Empes Special” till lunch på väg till eller från flygplatsen? En hamburgare med ost, bacon, gurkmajonäs, lök och mos.


Res till Lappland med WBE Travel

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event, företagsresor och konferenser.

Är du intresserad av att boka en resa till Lappland i Sverige med WBE Travel? Välkommen att kontakta oss!