Upplev Jungfrau Region i Schweiz!

Dags för ett restips! Vi på WBE Travel tipsar om Jungfrau-regionen i Schweiz: pittoreska byar, hisnande höjder och slående utsikter.

Upplev Jungfrau Region i Schweiz!

Jungfrau Region – åk skidor, njut av bergstoppar och lek hemlig agent.

Besök ett av bergen som utgör en del av Bernalperna. Med sina 4158 meter är detta berg samlingspunkten för skidåkare som besöker Mürren, Wengen och Grindelwald.

Du väljer by utifrån intresse och storlek, flyg till Zürich och tar sedan tåget eller bilen till någon av byarna. Var vill du åka?

1. Grindelwald

Den största staden i området har ca 4500 invånare. Från flygplatsen tar du tar dig hit via bil eller tåg. I området finns den Michelin-belönade restaurangen Glacier, men för den som vill göra en utflykt i samband med måltiden är Berggasthaus First i kombination med First Cliff Walk ett måste.

First Cliff Walk – inte för den höjdrädda

Du tar dig till restaurangen på toppen av berget via gondol, under måltiden kan du njuta av utsikten från den stora terrassen. Väl här kan du gå First Cliff Walk som är en promenadsträcka med oslagbar utsikt: men inte för den som lider av höjdskräck. ”Attraktionen” består nämligen av en metallgång som är fäst vid sidan av berget.

Grindelwald Glacier Gorge – kylig ravinvandring

BILD: jungfrauregion.swiss

En gång en glaciär, numer en ravin, men ack så vacker! Även om isen är borta gör vattendraget luften kylig, så klä dig varmt och ha på dig bekväma skor. Vandringen tar ca 2h och passar perfekt på vägen till eller från flygplatsen.

För den äventyrliga finns Blue Spiderweb: 170 kvadratmeter stort spindelnät som hänger 7 meter över den brusande floden och ger dig en chans att faktiskt ”gå” över det rasande vattnet.

TIPS! Missa inte att besöka museet där du kan lära dig om geologi och se vackra stenar och kristaller från ravinen.

Eiger Express – njut av utsikten sittandes

BILD: jungfrau.ch

 

Eiger Express är den mest moderna liften i Europa och den har 26 sittplatser i varje gondol. Varje gondol har bekväma säten och fönster, och för att göra resan ännu mer behaglig, finns det även värme i sätena. Totalt finns det 42 stycken gondoler som används i liftsystemet.

Denna imponerande lift tar besökare upp till höga höjder i bergen och erbjuder enastående panoramavyer över de omgivande landskapen. Oavsett om du är en naturälskare, vandrare eller bara vill njuta av de spektakulära alpvyerna, så är Eiger Express ett utmärkt sätt att uppleva den majestätiska skönheten i de schweiziska Alperna.

2. Wengen

Den näst största byn Wengen är helt bilfritt. Här bor det ca 900 personer och du tar dig hit via tåg. Från tågstationen kan du ta en promenad medan bagaget får åka elbil.

Lauterbrunnen Valley – en dal, 72 vattenfall

BILD: jungfrauregion.swiss

Mellan Wengen och Mürren hittar du den lilla orten Lauterbrunnen, även kallat ”Valley of 72 waterfalls” eftersom här finns en dal med hela 72 vattenfall. Runt om dalen hittar du en vandringsled på ca 16 km där du kan njuta av att se på forsande vatten från de olika fallen.

Det kanske mest berömda är Trümmelbach Waterfalls, som du når ungefär halvvägs längs vandringsleden. Trümmelbach-fallen består av 10 vattenfall och skiljer sig från de andra fallen i området eftersom det befinner sig inne i berget, och därmed bildar det största underjordiska vattenfallet i Europa.

3. Mürren

Mürren är en charmig och pittoresk bergsby med cirka 450 invånare. Det är en bilfri by, tillgänglig endast med tåg eller linbana, vilket ger den en lugn och fridfull atmosfär.

Byn är en populär destination för vandring, skidåkning och andra utomhusaktiviteter och utgör en utmärkt utgångspunkt för att utforska Jungfrau-regionen.

Schilthorn – bergstoppen med det lilla extra

BILD: schilthorn.ch

Schilthorn är en imponerande bergstopp och är tillgänglig med linbana från Mürren och erbjuder olika vandringsmöjligheter och andra bergsaktiviteter så som Thrill Walk: en unik och spännande bergsvandring som ligger vid Middle Station Birg.

Aktiviteten är designad för att ge en adrenalinfylld upplevelse för besökare, med sektioner som inkluderar hängbroar, glasgolv, tunnlar och andra spännande element.

Piz Gloria – ät, drick och njut i sann Bond-anda

BILD: schilthorn.ch

Toppen av Schilthorn är känd för sin roterande restaurang kallad Piz Gloria, som erbjuder 360-graders utsikt över 200 bergstoppar, inklusive de berömda Eiger, Mönch och Jungfrau.

För den som älskar Bond spelade Piz Gloria en viktig roll som Bond’s ”Safe House” i filmen ”I hennes majestäts hemliga tjänst”. Piz Gloria erbjuder även en interaktiv James Bond-utställning. Här kan besökare lära sig mer om filminspelningen och se autentiska rekvisita från filmen.

Tips! För James Bond-fans och de som gillar att njuta av en klassisk Martini ”shaken, not stirred” erbjuder Piz Gloria en spännande Martini-workshop där du kan lära dig att blanda den perfekta Martini, precis som 007 gör.

 


 

Res till Schweiz med WBE Travel

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event, företagsresor och konferenser.

 

Är du intresserad av att boka en resa till Jungfrau-regionen i Schweiz med WBE Travel? Välkommen att kontakta oss!