Upplev skönhet, historia och natur i Jersey!

Dags för ett restips! Vi på WBE Travel tipsar om Jersey – en liten ö som ligger i engelska kanalen, nära den franska kusten.

Upplev skönhet, historia och natur i Jersey!

Jersey – en populär turistdestination på grund av sin naturliga skönhet, historia och natur.

En av de mest populära attraktionerna på Jersey är dess kustlandskap. Ön har några av de vackraste stränderna i Europa, med mjuk sand och klart vatten. Besökare kan njuta av en mängd olika vattensporter som surfing, dykning och kajakpaddling. Det finns också många vandringsleder längs kusten som erbjuder fantastisk utsikt över havet och landskapet.

 

Så, vad kan jag göra i Jersey?

1. St. Helier – njut av atmosfären

Besök Greve de Lecq med WBE Travel.

Uppskattar du vackra vyer och möjligheter till avkoppling? Då är Jersey ett resmål för dig. Trots sin lilla storlek erbjuder Jersey naturskönhet, rik historia och kulturell charm.

 

Besök St. Brelade's Bay med WBE Travel.

Upplev mjuka sandstränder i St. Brelade´s Bay eller robusa klippor i Greve de Lecq. Njut av sol, bad, sevärdheter och god mat. Jerseys huvudstad St. Helier är perfekt att besöka om du är ute efter aktivitet. De livliga gatorna är fyllda med charmiga butiker och mysiga kaféer. Här kan du smaka på lokal mat, shoppa och njuta av den livliga atmosfären.

Du tar dig enkelt till nya destinationer genom lättillgängliga bussar och taxibilar. Dessutom kan du även hyra en cykel för att utforska ön i din egen takt.

 

2. Historiska sevärdheter för alla

Besök Mount Orgueil med WBE Travel.

För dig som uppskattar historia och konst finns både konstgallerier, museer och medeltida slott att besöka. För dig som älskar natur och landbyggd finns vandringsleder, böljande kullar och frodiga dalar. Här får du möjligheten att uppleva den lugna naturen och det lokala djurlivet, en bit bort från stadens liv och rörelse.

Slottet Mount Orgueil är en av öns tre slott, och över 800 år gammalt. Slottet är ett populärt besöksmål med sin fantastiska utsikt över bland annat en franska kusten.

 

3. Upplev lokala ostronrätter

Besök Goreys hamn och ät på Sumas Restaurang med WBE Travel.

Jersey har några av de största ostronbäddarna i Storbritannien. Upplev en rundtur i odlingarna eller bara njuta av dem på de lokala restaurangerna.

Tips! Ta en lunch på Sumas Restaurang med utsikt över Goreys hamn. Restaurangen finns med i Michelinguiden och är känd för sina ostronrätter.

 

4. Les Minquiers – stället för snorkling

Besök Les Minquiers med WBE Travel.

Vill du istället utforska vattenlivet? Les Minquiers är en grupp öar cirka 15 km söder om Jersey. Du kan ta en halvdags RIB-tur ut till dessa för att utforska öarna, bada, snorkla och picknicka. Här finns en chans att se delfiner och sälar på vägen dessutom!

Ön Jersey må vara liten till storleken men är stor på charm, historia och karaktär tack vare fantastiska naturlandskap, rika historiska arv och levande kultur. Det finns helt enkelt något för alla – oavsett om du söker avkoppling på orörda stränder, resa genom historien eller lokal mat och shopping.

 

Res till Jersey med WBE Travel

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event, företagsresor och konferenser.

Är du intresserad av att boka en resa till fjordarna i Bergen med WBE Travel? Välkommen att kontakta oss!