Upplev fjordarna i Bergen!

Dags för ett restips! Vi på WBE Travel tipsar om Bergen – Norges näst största stad, även kallad ”de sju bergens stad”.

Upplev fjordarna i Bergen!

Bergen – Norges näst största stad, även kallad ”de sju bergens stad”.

Här finns mängder av platser att upptäcka för dig som gillar museum, historia, natur, vatten, vandring och fiske. Eller för dig som bara vill sätta dig på ett café och njuta av en riktigt god skillingsbolle (kanelbulle).

Hit kan du flyga direkt från Arlanda på bara någon timme vilket gör Bergen till ett smidigt resmål för dig som vill vara spontan, vara borta en kort period eller kanske bara behöver ett miljöombyte.

Bergen är helt enkelt det ultimata resmålet för dig som inte har mer än 2 nätter att avvara och som inte heller vill åka så långt från Sverige. Vi rekommenderar att resa till Bergen under perioden april till och med oktober för att få ut det absolut bästa av staden och alla dess möjligheter!

Historiska sevärdheter

Något som är typiskt just för Bergen är husen som klamrar sig fast i bergssluttningarna, smala kullerstensgränder och historiska sevärdheter. Bergen har dessutom medeltida anor som finns på UNESCO:s lista över världsarv. På så sätt påminner hamnen om tiden när Bergen var Norges och Europas handelscentrum.

Staden är belägen vid slutet av en fjord och mellan ett antal olika höga kullar och bergstoppar. Här kan du hyra en fiskebåt för en båttur på vackra fjordar eller ta dig upp till stadens högsta berg Ulriken med linbana. Ulriken är det högsta av de sju fjällen, hela 643 meter över havet. När du står här och blickar ut över havet förstår du helt klart var smeknamnet ”Fjordarnas huvudstad” kommer ifrån.

Så, vad kan jag göra i Bergen?

1. Bryggen – res tillbaka i tiden

Stadens centrum, området Bryggen, är känt för sina vackra trähus. Här kan du äta fantastiskt god fisk, precis som i resten av staden. Promenera genom Bryggens smala gränder och få känslan av att kliva tillbaka i tiden. Här kan du uppleva ett kulturarv som fortfarande är i bruk, ett levande historiskt område.

 

2. Fløibanen – upplev fjordarna på 7 minuter

För den som vill vandra finns fantastiska vandringsleder att upptäcka. En mycket populär attraktion är bergbanan Fløibanen. Attraktionen går hela vägen från centrum till toppen av bergen Fløyen på endast sju minuter. Från utsiktsplatsen kan du se ut över staden, fjordarna och bergen för att sedan äta något gott på restaurangen eller besöka souvenirbutiken. Ta sedan Fløibanen tillbaka eller fortsätt ännu längre upp bland bergen.

 

3. Fisketorget – mest besökta utomhusmarknaden

Vi skulle också vilja slå ett slag för det livliga fisketorget, en av Norges mest besökta utomhusmarknader. Här kan du njuta av den goda norska fisken eller bara ta in den häftiga atmosfären.

 

Res till Bergen med WBE Travel

 

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event, företagsresor och konferenser.

Är du intresserad av att boka en resa till fjordarna i Bergen med WBE Travel? Välkommen att kontakta oss!