Guide - 5 måsten i Rom

Klassiska glassbarer, antik kullersten och pizza i var och varannan gränd. Charmen är minst sagt påtaglig.

Guide - 5 måsten i Rom

Och utöver den förtjusande standard Rom erbjuder finns det ett flertal guldkorn att besöka. Så vad sägs om att växla möten och konferenser med lite kulturberikande sevärdheter? Har ni dessutom bekantat er med Dan Brown och ”Änglar och demoner” kan Rom bjuda på det lilla extra. Låt er svepas med i ivern om att vilja se er omkring. Vi ger er våra bästa tips.

1. St Peterskyrkan

Vatikanstaten. Ett säte av värdefulla sevärdheter. Här hittar ni St Peterskyrkan, den mäktiga kyrkan som har något alldeles speciellt. Säg så här; om ni förväntar er någonting enormt – så är den ännu större. St Peterskyrkan skulle kunna förklaras som ett enda stort konstmuseum. Här kan ni förundras över konstverk från många kända konstnärer, så som Michelangelo och Bernini. Låt den höjdrädda kollegan betrakta skulpturer och målningar medan ni andra påbörjar er klättring upp i kupolen. För den som vill ta del av en makalös utsikt väntar snart en vacker vy över hela Petersplatsen och Rom.

2. Spanska trappan

En spansk trappa i Italien, minsann. Här kan ni samtidigt som ni kulturberikas ta en paus i turistandet och slå er ned på någon av de 138 trappstegen för att avnjuta en gelato. Nedanför trappan skådar ni nu torget Piazza di Spagna och den vackra fontänen Fontana della Barcaccia, och ovanför er reser sig kyrkan Trinità dei Monti.

3. Colosseum

Inte kan ni väl missa ett av världens sju nya underverk? Anfiteatro Flavio, il Colosseo eller Colosseum som vi säger, byggdes mellan 70 och 80 e.Kr. Sedan dess har arenan utsatts för en hel del, däribland en jordbävning som fick hela södra sidan att kollapsa. Men skicket får inte Colosseum att upplevas mindre sevärt. Här kan ni stanna upp och föra tankarna till den verksamhet som en gång var i full gång, där gladiatorspel och djurhetsning var ett rent folknöje i antikens Rom.

4. Forum Romanum

Nu snackar vi historiens vingslag – Forum Romanum. Idag en stor samling ruiner. Då ett stort centrum för ekonomi, politik och religion. Så när är då? Vi kastar oss tillbaka till den romerska storhetstiden. För er med lite fantasi kan delar av de triumfbågar, kolonner och andra byggnader som finns på platsen berätta sin historia. Ett av Roms mest populära turistmål – ett måste!

5. Fontana di Trevi

Många av Roms besökare vill säkra sig en returbiljett. Kanske kommer det att gälla er också. Då tycker vi att ni (enligt tradition) ska ställa er med ryggen mot Roms mest berömda fontän och släppa i ett mynt över vänster axel. Just to be sure, så att säga. Utöver tradition och historia är Fontana di Trevi även känt från filmen La Dolce vita och det vågade nattbadet med Anita Ekberg. Fontana di Trevi, ligger precis som ni kan räkna ut, i stadsdelen Trevi. Här tar barockfontänen upp ett halvt kvarter! Så om ni vill avsluta resan med en mäktig upplevelse är det hit ni ska ta er.

Vi skapar resor företag pratar om. Välkommen till WBE Travel.